press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom

Kino 
.

The site is in the heart of Rye’s Citadel, a highly protected conservation area with very awkward site access. The design intention was to re-use as much of the existing Grade II Listed building as possible and remove the remodelled 1950’s elements to create a state of the art 2 screen digital cinema and café.


The plan was formed by striking key sight lines from the site to form the angular extensions. The concept was to open up the views of the Rye roof scope and church tower to reference the context before the audience enter the auditoriums. The new elements are fully clad in western red cedar with the intention of limiting the materials pallet to contrast with the Victorian detailing in the existing buildings.


The Project won 2015 RIBA South East Award and 2015 Heritage Trust Awards & 2015 LABC Building excellence awards.

* whilst at JDA

Location: Rye 
Building Type: Commercial 
Budget: Confidential 
Status: Completed 2015