1/3

Military Canal Development 

.

The site is located along the bank of the Royal Military Canal overlooking the canal and adjacent National Trust land with rural views beyond. The Grade I Listed Parish Church is directly to the rear of the site with a mature tree lining and the land to the south is SSSI. The site plan consists of 4 detached 4 bedroom houses each with private gardens overlooking the canal and National Trust land. Full planning approval was granted in late 2018.

 

The houses have large open plan ground floors, with a kitchen dining space overlooking the private gardens. On the first floor there are 2 double bedrooms, one with en suite along with one single bedroom and on the second floor there is a large master suite with walk in wardrobe, en suite and a balcony terrace overlooking the canal.

 

The houses have been designed using traditional materials executed in a very contemporary method, using hidden gutters, glass to glass corner windows, and glazed chevron bricks combined with Kebony cladding. The houses will each be heated via an air source heat pump and be highly insulated.

At the entrance to the site there is also Victorian mill which is a key part of the scheme, facing the main road frontage. The proposals include a full restoration, refurbishment and extension of the mill to provide a commercial premises with café on the ground floor and office space above.

Site works are due to being in summer 2019

Location: Appledore 
Building Type: Residential Development 
Budget: Confidential 
Status: Construction 

Instagram

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon
Untitled-4.png

RX architects are a award winning practice in East Sussex.

Defined by the Rye Bay and Hastings coastline we deliver innovative projects from the South coast to the High Weald and beyond. We specialise in great design, strongly influenced by a sense of place.
Say hello to us studio@rxarchitects.com

Copyright 2019 RX ARCHITECTS 

  • Instergram png
  • Facebook png
  • twitter png

Copyright 2020 RX Architects